Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masová roláda

17. 3. 2015

Masová roláda

Vepřovou kýtu, nebo plec nakrájíme na větší pláty, naklepeme, posolíme opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, pak dáme vrstvu míchaných vajec na cibulce, doprostřed klobásu, nebo párek /můžeme též přidat nakrájenou papriku/, zabalíme, převážeme nití, obalíme v hladké mouce  a zprudka opečeme na do zlatova usmažené cibulce, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme trochou vegety a dusíme, nebe pečeme v troubě do měkka.
Pak vyjmeme z kastrolu, odstraníme nit, nakrájíme na plátky. Šťávu nastavíme, tak, že rozmícháme cca 2 polévkové lžíce v troše studené vody a nalijeme do vypečené šťávy z masa, vše promícháme , povaříme, dosolíme a nakonec přidáme kousek másla. Vhodná příloha jsou brambory, rýže nebo hranolky.
 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA