Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomazánky

11. 10. 2012

 

Sardelová pomazánka
 
Pomazánkové máslo, Lučina (žervé), jemně nasekaná cibule podle chuti, trochu sardelové pasty
 
Všechny přísady vyšleháme do hladka. Pro zlehčení je možné přidat 1-2 lžíce horké vody. Také je možno použít rostlinný tuk nebo máslo, příp. v kombinaci
 
 
 
Vajíčková pomazánka
 
2-4 vejce, pomazánkové máslo (event. máslo nebo rostlinný tuk), trochu hořčice, pár kapek sojové omáčky, pár kapek citrónu, trochu sardelové pasty, sůl a pepř podle chuti, na jemno nastrouhaná kyselá okurka, drobně nasekaná cibule nebo zelená nať mladé cibulky, majolka nebo tatarská omáčka (nemusí být)
 
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé žloutky utřeme s máslem, hořčicí a kořením, přidáme cibulku, okurku a majonézu a nakonec vmícháme jemně ustrouhané bílky. Lze nastavit sýrem žervé, Lučinou apod.
 
 
Falešná humrová pomazánka
 
Na jemno nastrouhaná syrová mrkev a celer, pár kapek citrónu, majolka nebo tatarská omáčka, sůl a pepř podle chuti (pepř není nutný). Všechny přísady dohromady utřeme, mažeme na plátky veky.
Obměna: přidáme ještě strouhanou petržel , trochu křenu, na jemno nasekanou cibulku, strouhaný salám nebo vejce. Jako pojidlo lze místo majonézy použít Lučinu, pomazánkové máslo nebo tvaroh.
 
 
Žampiónový krém
 
Máslo (pomazánkové máslo), tavený sýr (event. zbytky sýrů nevýrazné chuti), žampióny podušené na oleji nebo másle se solí a drceným kmínem – rozemleté nebo jemně posekané, lze přidat i trochu Lučiny nebo žervé
 
Přísady dáme do misky, přidáme trochu horké vody (podle množství) a vyšleháme na jemný krém. Mažeme na chlebíčkovou vekou nebo podáváme na lístcích zeleného salátu nebo v mističkách paprik jako součást obložených mis.
 
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA