Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněný hermelín

11. 10. 2012

 

                                      Plněný hermelín
 
 
Hermelín ponecháme 10-12 hodin (např. přes noc) mimo chladničku v pokojové teplotě. Potom ho příčně rozpůlíme a opatrně lžičkou vydlabeme vnitřek. Vzniknou dvě mističky.
V misce ušleháme vyjmutou hmotu s máslem, česnekem a nahrubo usekanými vlašskými ořechy. Množství přísad volíme dle vlastní chuti. Ušlehanou směs vrátíme do mističek, které zase spojíme, dáme do chladničky ztuhnout (opět tak na 10-12 hodin). Hotový sýr lze dobře ostrým nožem krájet na plátky. Použijeme na chlebíčky, chuťovky nebo jen samostatně jako zákusek k vínu či pivu.
Zvlášť dobře chutná na sušenkách Krit. Případný přebytek ušlehané směsi použijeme na jednohubky, chlebíčky nebo jako ozdoby na studené mísy apod. Uznalé pomlaskávání konzumentů výrobku přecházíme mlčky a s nadhledem.
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA