Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečený jehněčí hřbet

11. 10. 2012

 

PEČENÝ JEHNĚČÍ HŘBET
 
Suroviny:
1 ks jehněčího hřbetu   70 g sádla   6 ks (stroužku) česneku   1 lžička rozmarýnu   10 g sušených hub   2 ks velkých cibulí   2 ks papriky zelené   4 ks rajčat   sůl, libeček
Doporučené přílohy:
  • Brambory
Příprava:
Maso očistíme a omyjeme. V pekáčku rozehřejeme 40 g sádla, vložíme maso a zasmahneme je, podlijeme horkou vodou, přikryjeme a za občasného přelévání šťávou pečeme 3/4 hodiny.
Pak maso vyjmeme, potřeme je 4 utřenými stroužky česneku spolu se solí a rozmarýnem. Vložíme zpět do pekáčku a dopečeme doměkka.
Houby namočíme v malém množství vody. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, jádřince vyjmeme a nakrájíme je na nudličky, spařená rajčata sloupneme a překrájíme.
Houby uvaříme ve vodě doměkka a vydusíme je. Na zbylém sádle zpěníme cibuli, přidáme papriky, rajčata, houby na plátky nakrájený zbylý česnek, snítku libečku, osolíme a podusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme, libeček vyjmeme.
Maso nakrájíme na porce a obložíme zeleninou. Šťávu podáváme zvlášť.
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA