Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotlety pro dobré přátele

11. 10. 2012

 

Kotlety pro dobré přátele
 
pro 4 osoby
 
4 vepřové kotlety, větší cibule, masoxový vývar, 4 čajové lžičky másla, 200 g strouhaného sýra (eidam), sladká mletá paprika
 
Z kotlet vyřízneme srdíčka a mírně je naklepeme. Vložíme do pekáčku (zapékací misky), hustě poklademe na kola nakrájenou cibulí, na každou kotletu položíme čajovou lžičku másla, na to strouhaný sýr. Povrch lehce poprášíme sladkou mletou paprikou. Nakonec podlijeme potřebným množstvím vývaru – tak, aby sahal do výše kotlet. POZOR!!! Nesolíme! (Slaný je vývar i sýr). Na pekáček dáme alobal a dobře ho utěsníme, aby nikde nemohla unikat pára. Pečeme v troubě asi 45 minut, poté opatrně sundáme alobal (směrem od sebe, abychom se neopařili) a necháme ještě sýr na povrchu zezlátnout (asi 10 min), ale jen do oranžova, pozorně hlídáme – kdyby zhnědnul, zhořkl by. Podáváme s rýží.
 
Lze připravit i z kuřecích prsních řízků – pak ale maso nenaklepáváme, přidáme trochu více másla a zkrátíme dobu pečení, jsou hotové za 20-25 min.
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA