Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karbanátky z ovesných vloček

11. 10. 2012

 

Karbanátky z ovesných vloček
 
Asi 200 g ovesných vloček propláchneme, pak spaříme horkou vodou a necháme chvíli stát (možno i např. přes noc). Pokud se všechna voda nevsákla, přebytečnou vymačkáme a slijeme. Pak přidáme sůl, trochu kmínu a pepře, dle chuti česnek a majoránku, asi 2 vejce (nebo 1 vejce a bílek), na drobno nakrájenou cibulku a máme-li, také zelené natě: petrželku, libeček, pažitku, naťovou zelenou cibulku, ... atd. Podle možností a vlastní chuti. Zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky, které můžeme buď obalit ještě v trojobalu nebo pouze v hladké mouce a pak je osmažíme.
Do této hmoty lze přidat cokoli: trochu uzeniny nebo masa, strouhaný sýr, zeleninu, ... Pro některé kombinace je lepší vynechat česnek. Ovesné vločky je možné použít také jako základ všech zeleninových karbanátků, event. Jimi nastavit karbanátky masové.
           
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA