Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brazilská fažoláda

11. 10. 2012

 

Brazilská fažoláda
 
Na velký hrnec asi pro patnáct lidí:
1 kg hovězího (zadní, ale může být i kližka)
1 celý díl uzených žeber
2 uzené ocásky
2 prasečí nožky
Skoro 1 kg červených fazolí den předem namočených nebo trochu předvařených
Asi dvě půlkilové  krabičky rajského protlaku
Slanina, Sůl, Cibule, asi 4 Chilli papričky
 
Na cibuli orestovat kousky hovězího, přidat ostatní maso rozlámané na kusy i s kostmi, opět trochu restovat, pak nožky, fazole, slaninu nakrájenou na kostky (neškvaří se s cibulí!!!), rajský protlak, sůl, papričky, trochu vody a vařit – asi tři hodiny, možná i víc, než prasečí nožky změknou. Ty pak oberu, ocásky taky, žebra nechám, jak jsou. Lepší je to až druhý den, protože klih z nožek ztuhne a pěkně to zahustí. Brazilci dávají ještě taky klobásu na kolečka, ale to už mi připadá zbytečné, takže ji nedávám.
Bacha pak při ohřívání! Připaluje se. Vypadá to hodně husté, ale nepřilévat moc vody, protože pak je to zase řídké a výsledkem má přitom být hustá kejda. Podává se s rýží nebo chlebem.
 
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA