Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pařížský dort

11. 10. 2012

 

 
Pařížský dort
 
 
Korpus:
 
14 dkg cukru krupice
3 žloutky + 3 bílky
2 lžíce horké vody
3 dkg kakaa
7 dkg polohrubé mouky + na špičku nože prášku do pečiva
 
Cukr, žloutky a 2 lžíce vody utřeme, přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh ze tří bílků.
 
Krém:
 
1 celé vejce (nemusí být)
14 dkg másla
10 dkg cukru moučky
4 dkg kakaa
 
Máslo a cukr utřeme do pěny, přidáme kakao a nástavbu krému. Do hotového přidáme 1 celé vejce a dobře vyšleháme.
 
Nástavba krému:
 
3 dkg másla
3 dkg hladké mouky
1 sklenice od hořčice teplého mléka
 
Z másla a mouky uděláme bílou jíšku, přidáme mléko a mícháme na ohni do zhoustnutí. Vychladíme za stálého míchání do vlaha a zašleháme do tukové části.
 
Necháme v lednici ztuhnout a nakonec dáme vrstvu šlehačky (se ztužovačem) a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
 
 
Toto je základní recept. Můj zlepšovák: 2 lžíce horké vody smíchám s 2 lžícemi rumu a prokapeme korpus. Také do krému přidávám malý šplouch rumu.
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA