Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravské kynuté těsto na ovocný koláč

11. 10. 2012

 

Moravské kynuté těsto na ovocný koláč
 
½ hrnku cukru, ½ lžičky soli, 1/8 másla (Hery), 1 hrnek vařícího mléka, 2 vejce, kostka droždí, ½ kg mouky
 
máslo+hrubá mouka+cukr na drobenku
ovoce (švestky, meruňky, borůvky, kyselejší šťavnatá jablka apod.)
 
 
Do mísy dáme cukr, sůl a tuk a zalijeme vařícím mlékem. Zamícháme, počkáme, až se tuk rozpustí, přidáme vejce a zase zamícháme. Pak jemně podrobíme kvasnicemi – necháme je vzejít (to trvá chviličku – asi tu dobu, kterou potřebujeme k vymazání a vysypání vyššího plechu). Když napění, přidáme mouku. Zamícháme, těsto nalijeme na plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a ve velmi dobře vyhřáté troubě upečeme. Do drobenky můžeme také přidat trochu skořice nebo vanilky.
 
Upozornění: droždí nesmíme dávat do příliš horké směsi ! Koláč by dobře nevykynul a nebyl by lehký.
 
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA