Jdi na obsah Jdi na menu
 


Knihovnický jablkový koláč

11. 10. 2012

 

Knihovnický jablkový koláč
 
35 dkg polohrubé mouky, 35 dkg cukru, 10 lžic oleje, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 vejce, 1 a půl prášku do pečiva, ¼ l mléka, 25 dkg strouhaných jablek
 
Vše smícháme, nalijeme na vyšší plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Peče se ve středně teplé troubě zhruba 20 min. Po upečení nevyklápíme, potíráme ještě horké přímo na plechu polevou.
 
Poleva: 15 dkg moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 5 lžic rozpuštěného másla, 1 lžíce horké vody, 2 lžíce kakaa. Vše ušlehat
 
 
Pozn.: těsto lze trochu „ošidit“: dávám jen 7 lžic oleje a 25-30 dkg cukru
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA