Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraběnčiny řezy

11. 10. 2012

 

 
                                                            Hraběnčiny řezy
 
450 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 g tuku (Hera, Stela, máslo…)
4 vejce
½ prášku do pečiva
5 jablek
skořice, rozinky, ořechy, kokos (jako do štrúdlu)
 
Vypracujeme těsto z mouky, cukru, prášku do pečiva, tuku a 4 žloutků. Chce to trpělivost, drobí se. Pak odebrat 1/3 a dát ji do mrazáku. Zbylé těsto vmačkáme na vymaštěný a moukou či strouhankou vysypaný menší plech. Na těsto dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, cukrem, rozinkami… Pak pokryjeme vrstvou sněhu ze 4 bílků. Vyndáme těsto z mrazáku a na hrubém struhadle postrouháme na sníh. Pak pečeme asi 25 min.
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA