Jdi na obsah Jdi na menu
 


Francouzský jablkový koláč

11. 10. 2012

 

Francouzský jablkový koláč

•           250g polohrubé mouky (150g polohrubé a 100g špaldové mouky)
•           100g práškového cukru
•           125g másla
•           špetka soli
•           2-3 PL studené vody (když je tam špaldová mouka, tak o 2PL víc)
Náplň:
•           500g tvarohu
•           1 vanilkový puding                       
•           100g práškového cukru
•           3 vejce           
•           1 smetana na šlehání
•           500g jablek – asi tak 4 střední
 
Postup: Mouku vymícháme s cukrem, solí, máslem a vodou. Těsto dáme na 1 hodinu do ledničky. Tvaroh necháme dobře odkapat, potom ho smícháme s pudingovým práškem a cukrem. Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme sníh. Šlehačku taky ušleháme. Žloutky smícháme s tvarohovou hmotou, ušlehanou šlehačkou a přidáme sníh z bílků. Jablka nakrájíme na měsíčky-čtvrtky a ty nakrojíme. Dvě třetiny lineckého těsta rozválíme do kruhu a vyložíme jím dno jemně vymazané formy. Ze zbylého těsta vytvarujeme okraj. Těsto propícháme, naplníme tvarohovou hmotou, zarovnáme a obložíme jablkovými měsíčky. Koláč pečeme v spodní části předehřáté trouby při 180 stupních cca hodinu a čtvrt. Po upečení necháme pomalu vychladnout než budeme podávat.
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA