Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bublanina

11. 10. 2012

 

B u b l a n i n a
 
Dávky odměřujeme v dvoudecilitrové sklenici
 
4 žloutky, 2 sklenice pískového cukru, polovina sklenice oleje, 3 sklenice polohrubé mouky,
1 sklenice mléka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, asi 2 lžíce rumu, 4 bílky, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, ovoce (rybíz, višně, třešně, poloviny odpeckovaných švestek, kousky meruněk apod.)
 
Žloutky utřeme s cukrem postupně přiléváme olej a třeme, až je směs napěněná. Mouku prosijeme s práškem a vmícháme i s mlékem do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta, které rozestřeme do většího pekáčku, předem vytřeného tukem a vysypaného hrubou moukou. Poklademe očištěným, opláchnutým a okapaným ovocem a v předehřáté troubě upečeme. Prochladlou bublaninu vyklopíme a pokrájíme na kostky. Pocukrujeme
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA