Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krkonošské kyselo

20. 11. 2013

Krkonošské kyselo

 
160 g (balení) žitného kvásku
1 středně velká cibule
1 lžíce sádla
1 lžíce másla
80 g čerstvých hub (nebo 10 g sušených)
4 středně velké brambory
1 l vody
0,25 l mléka (smetany)
4 vejce
Sůl
Kmín
 
Nakrájené čerstvé (sušené) houby zalijeme vodou, přidáme sůl a kmín a necháme asi 30 minut vařit. Přidáme kvásek rozmíchaný s trochou vlažné vody a důkladně ho zamícháme do polévky. Necháme cca 3minuty provařit. Nakonec polévku zjemníme dle chuti mlékem nebo smetanou a necháme krátce přejít varem. Na závěr přidáme na másle umíchaná vejce, uvařené nakrájené brambory a na sádle dozlatova osmaženou cibulku.
Dobrou chuť.
Z krabičky žitného kvásku z Hostivařské pekárny.
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA