Jdi na obsah Jdi na menu
 


Caletky – trvanlivé cestovatelské pečivo

8. 7. 2013

 

Caletky – trvanlivé cestovatelské pečivo
 
500 g polohrubé mouky
100-150 g cukru
150 g tuku – Hery, másla
30-40 g máku (celého, mletý ne)
1 prášek do pečiva
1 vajíčko
2 dcl mléka
 
Postup:
Sypké suroviny nasypeme do mísy a promíchme, přidáme tuk, vajíčko a mléko podle potřeby.
Zpracujeme na polotuhé těsto, které rozdělíme na 12 dílů. Z dílů uděláme kuličky. Které dáváme na slabě vymazaný pekáč, plech. Rukou pak na plechu vytvarujeme placky, které budou uprostřed nižší, nebojte se, naběhnou při pečení.
 
Pečeme ve vyhráté troubě na 180 stupňu (lépe je předehřát troubu na 200 a po vložení pekáče stáhnou na 180), když jsou ze spodní strany upečené, otočte je na pekáči a dejte dopéct. Pokud není třeba otáčet nemusíte.
 
Dobrou chuť!!!
 
V naší rodině se pečou od nepamněti od oka :-), jsou trvanlivé a vydrží i ve velkých vederech bez problému 14 dní a jsou pořád jako čerstvé. Pokud se dřív nesní:-). Snažila jsem se je při pečení na dovolenou na Korsice odvážit co nejvěrněji to šlo. Takže přípaná úprava množsví cukru, máku, tuku a případně mouky pro větší množství není na závadu.
 

caletky.jpg


 
 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA